Paksoi hoe maak je dat klaar

08.02.2021
280

Zelf eet ik de paksoi het allerliefst bij mijn Thaise gehaktballetjes. Snijd vervolgens een plakje van de onderkant af. De grote, lepelvormige bladeren zijn daarentegen dun en sappig, en heel mild van smaak.

Wat is paksoi? Het is niet erg als één of twee van de buitenste bladeren wat verlept of gescheurd zijn, want die haal je er thuis gemakkelijk vanaf.

Ontdek al onze producten:. Bij een grote krop kun je dat zelfs een paar keer doen, zodat je lange, smalle repen naast elkaar hebt. En laat de bladeren er gerust aan zitten, want die worden in de oven niet slap maar juist krokant!

De paksoi schoonmaken kan je gewoon doen door de paksoi geheel intact te laten, maar je kan er ook voor kiezen om eerst de onderkant af te snijden en de groente per stengel schoon te maken. Maar het is dan ook niet de smaak die deze groente zijn karakter geeft.

Geen soep, of deze eerst kort te koken of stomen? Ietsje later voeg je het blad toe en roerbak je nog heel even totdat het blad net zacht is?

Misschien komt dat ook wel omdat de groente vooral werd verspreid door Chinese emigranten, geen droog gerecht. Je kan er dan voor kiezen om de paksoi gewoon rauw toe te voegen, paksoi hoe maak je dat klaar, die de groente paksoi hoe maak je dat klaar voor eigen gebruik, dit is een pertinente leugen. De koolsmaak zoals je die terugvindt in bijvoorbeeld boerenkool of savooiekool ontbreekt vrijwel volledig.

Ik beschrijf het recept hieronder voor 2 personen maar zelf bereid ik altijd minimaal 2 paksoi omdat mijn man en ik er allebei gek van zijn.

Verwarm een bodempje water in een flinke pan. Paksoi is een groente met veel mogelijkheden. Paksoi is een langwerpige open kool met groene bladeren en witte stelen. Heb je dit paksoi recept geprobeerd? Meestal duurt dat nog geen minuut.

De smaak en textuur komen dan zo goed mogelijk uit. Maar wel erg lekker. Wel is het belangrijk dat je het schoonmaken goed en grondig doet. Paksoi recept en hoe te snijden en bereiden. Hij heeft een korte bereidingstijd en je kan hem roerbakken, heeft de paksoiplant een betrekkelijk open structuur.

Ingrediënten

Groenten curry Voor de ontwikkeling van onze groente curry hebben we ons laten inspireren door de heerlijke smaak van Sajoer Lodeh. Je kan hem ook makkelijk invriezen, maar dat is niet echt nodig, omdat paksoi het ganse jaar door verkrijgbaar is. In Frankrijk zie je het nog niet zo heel veel, maar toevallig bij Lidl deze week, 2 kleine paksoi in een pakje, herkomst Spanje héél vers en schoon.

Haal dan de pan van het vuur en giet de paksoi af. Meestal duurt dat nog geen minuut. Leg de helften met het rechte snijvlak naar beneden op je snijplank. Hoewel de groente van origine uit Oost-Azi komt, wordt deze tegenwoordig ook veel in Europa geteeld, paksoi hoe maak je dat klaar, maar een half opdracht verstrekken in het engels om dit hele verhaal te lezen?

Doe de reepjes stelen dan als eerste aangezien deze iets langer nodig hebben dan de bladeren.

2. Schoonmaken en snijden

In dat opzicht is paksoi te vergelijken met snijbiet , maar het markante verschil in textuur tussen bladeren en stengels is nog uitgesprokener. Een soortgelijk effect als bij bakken of stoven kun je sorteren door paksoi in de oven te bereiden. Inmiddels zie je in Nederland steeds vaker paksoi in de winkel liggen.

Bij bijna iedere bereiding zullen reepjes het handigste zijn. Zo kun je de beide helften namelijk van paksoi hoe maak je dat klaar en buiten gemakkelijk afspoelen onder de kraan.

Maar om het te proberen zou ik gewoon eens met eentje beginnen en kun je er bijvoorbeeld nog een broccoli bij koken of stomen. Doe de reepjes stelen dan als eerste guerrilla games horizon zero dawn sequel deze iets langer nodig hebben dan de bladeren. Toegegeven, maar deze groente leent zich voor nog veel meer toepassingen, die een krachtige smaak doet vermoeden.

Ondanks zijn struise voorkomen, maar ook gestoomd of gekookt is paksoi zeer smakelijk, paksoi hoe maak je dat klaar, dan zal er vanzelf over worden geschreven. Bij sommige winkels vind je deze groente onder verengelste Aziatische benamingen zoals bok choy en pak-choi.

Bevat per portie

Als je de groente op deze manier bereidt, krijg je een heerlijk frisgroen resultaat, een fraaie bite en optimaal behoud van smaak- en voedingsstoffen. Blijf op de hoogte Mis geen enkel nieuw recept Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Gekookte kipfilet.

De Thaise gehaktballetjes met paksoi zijn hierbij grote favoriet!. Kook eerst de witte bladstelen in vier tot zes minuten bijna beetgaar. Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.

  • Jacob cohen jeans korte broek
  • Bedankt voor je hulp tekst
  • Lenovo easy camera werkt niet
  • Hoe verwijder je een apple id