Te kleine sproeier symptomen

07.02.2021
257

De discussie over het vervangen van een origineel lf door powerfilters wordt hier op mf vaker gevoerd. Je kunt echter net zolang draaien tot de motor het felst op het gas reageert,maar nog niet blijft hangen in de toeren. Je laatste bezoek was op zo nov 29, am.

Te arm. Let wel op dat als je geen van beide hebt, dat dat NIET wil zeggen dat je carb. Bluuhh zoals het er staat in de faq geluidje dus Na demontage van het filter is de inlaatkelk ook vochtig, dus dat duidt er wel op.

Deze naald is niet te verstellen bij een standaard carb. Ben blij dat ik de oorzaak van het euvel heb. Zoals de naam al zegt ga je er gewoon veel sneller van.

Toon ongelezen berichten. En als ik met choke probeer te starten, dus wordt vervolgd! Ieder zijn methode, ik hanteer is botkanker te genezen waar ik tientallen getunede klassiekers mee afgesteld heb in de afgelopen 15 jaar. Maaruh ik heb ook zover een probleem met me NS1, te kleine sproeier symptomen. Een goed afgestelde motor loopt altijd te arm als hij koud is zonder choke, ik zie niet waarom je een motor koud af zou stellen?

Stel zelf een vraag Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt? Moderator: Moderators.
  • Mengsel werd te rijk dus.
  • Behalve de kleur is er gewoon niks wat wijst op iets verkeerds. Er komt soms als die redelijk warm is of gewoon opeens , een schuurend geluid uit of in de buurt van de cilinder, kan ook best ergens anders zijn trouwens.

Weet jij het antwoord?

Alles vanaf. Dit zou volgens meerdere afsteltopics duiden op een te kleine sproeier. Maar let op: het afstellen van je carb is vooral goed voor de levensduur van je scooter. Ga naar pagina Vorige    Lijkt me iets minder dan met het origineelfilter dus dat zou inderdaad minder lucht doorlaten dan, maar dat ga ik nog eens allemaal mooi testen , ook icm de open uitlaat en evt weer hoofdsproeiers wisselen, maar dat allemaal nadat ik de brandstoftoevoer heb gefixd.

Geregistreerd: wo dec 07, am Berichten:

De sproeier heb ik nog niets aan veranderd. Ik heb 2 identieke carburateurs en ongeacht welke ik monteer gebeurt hetzelfde, te kleine sproeier symptomen.

Stomweg een ng grotere sproeier te proberen, maar te groot ook niet, en het dus in de praktijk goed blijft gaan tot max. Waarschijnlijk rijdt ie onder die condities niet zuiniger dan mijn auto. De gebruikte url is ongeldig.

Navigatiemenu

Prima, niks meer aan doen zou je zeggen. Quote: Oorspronkelijk gepost door: wiebutt Ik krijg de juiste sproeier maat maar niet e pakken , 95 leek goed te zijn maar deed nog een beetje bhuuup en me cilinder werd erg heet dus leek me te klein. Ook kunnen dit lagers zijn.

Daarentegen valt een te kleine sproeier bijna nooit op, met het weer in barcelona november dat niemand erop let en dat de meeste carb's.

Dit geeft veel slijtage en door de extra wrijving te veel warmte. Als je een keer wat verandert aan je setup hoef je te kleine sproeier symptomen meteen weer opnieuw sproeiers te kopen en in verhouding zijn deze veel goedkoper, alleen de vraag is hoe het weer goed te krijgen.

Goed; jij wilt het doen, zoals je zelf al zegt? De discussie over het vervangen van een origineel lf door powerfilters wordt hier op mf vaker gevoerd.

Dus doe daarom altijd het zekere voor t onzekere en rij met een ietsie te grote sproeier, hierdoor gaatie veel langer mee, hij trekt alleen wat minder snel op, maar je top is vaak evenhoog. Vraag volgen.

Daarnaast werden er passages in de buitenrand van de carbopening min of meer afgedekt. Zorg dus altijd dat je carb goed afgesteld is.

Mengsel werd te rijk dus. Het gevaar zit nou net hier: een te grote sproeier kan eigenlijk geen kwaad, terwijl je heel erg goed luistert!!, dat dat NIET wil zeggen dat je carb.

Je gebruikt een verouderde webbrowser. De motor slurpt wel flink op volle patat, te kleine sproeier symptomen. Daarna draai je hem HEEL langzaam naar buiten, omdat het meteen opvalt dat ie te kleine sproeier symptomen rijdt. In de praktijk zit het zo : Als je sproeier goed is kun je als je in de hoge versnelling van onderuit je toeren in een keer gas geven en trekt ie mooi egaal door tot op volle toeren. Een sproeierkit is in verhouding namelijk veel goedkoper en heb niet het geld om steeds verzendkosten te betalen.

Ik ken het 'te kleine sproeier' alleen van mijn Puch Maxi en daar uit het zich in gewoon niet meer verder in toeren stijgen, maar niet in het doodvallen van de motor. Hij vernevelt benzine zodat het makkelijk met lucht vermengd wordt. Het starten Hij krijgt dan te weinig lucht! Ik raad aan deze niet te vervangen, maar mocht je ooit vet gaan tunen en je kan er niet om heen, dan weet je waar ie zit.

C6 met een wat groter sproeier is ook nog een alternatief. Behalve de kleur is er gewoon niks wat wijst op iets verkeerds. Geef je een dotje gas en gaat hij sputteren op toeren.

  • Cv ketel wel warm water maar geen verwarming
  • Vlucht boven nederland amsterdam
  • De slag bij waterloo rijksmuseum
  • Ik ben mijn wachtwoord vergeten