Electrolux wasmachine pompt niet af

08.02.2021
296

Verwijder het deksel en leg een handdoek op de vloer met een zo breed mogelijke schaal erbovenop, zodat er zoveel mogelijk water kan wegstromen. In veel gevallen los je het probleem zelf op. De laatst mogelijke oorzaak is een defecte afvoerpomp.

Help, mijn wasmachine pompt geen water af Er staat een foutcode op het scherm van je wasmachine of hij blijft ineens erg lang draaien met water in de trommel. Hiervoor moet je de pomp loskoppelen. Krijg je weer een foutmelding of pompt je wasmachine nog steeds niet af?

De wasmachine is natuurlijk een mooi instrument om gemakkelijk en snel jouw wasgoed mee schoon te maken, maar het apparaat heeft zo nu en dan wel wat onderhoud nodig. Als de motor wel nog loopt, controleer dan de pomp en de aandrijfriem.

Ons advies is om de pomp twee keer per jaar schoon te maken. Ontstop de afvoer. Dit zorgt ervoor dat het programma niet afgemaakt kan worden. Is de pomp van je wasmachine kapot, dan bestel je eenvoudig een nieuw exemplaar bij PartsNL. Kun je het artikel dat je zoekt niet vinden! Alle rechten voorbehouden, electrolux wasmachine pompt niet af. Nieuwste wasmachine.

Wanneer het hele kledingstuk de afvoer blokkeert, zul je bij de pomp moeten komen. Maak het filter schoon en verwijder de viezigheid.
  • Menu Filteren Vergelijken. Het zou goed kunnen dat je pomp verstopt is doordat je wasmachine je sok heeft opgegeten.
  • Het kledingstuk bereik je door het rubber dat de buitentrommel verbindt met de pomp los te maken.

Wasmachine pompt geen water af oplossing

Zelfs als deze draait, kan het zijn dat de propeller is afgebroken. Het water blijft dan in de wastrommel staan, waardoor de was nat blijft en je opgescheept zit met een wastrommel vol water. Onderaan de machine zie je een deksel, dat je gemakkelijk tijdelijk kunt verwijderen. Controleer ook of de schoep achter het filter vrij naar beide kanten kan bewegen. Hieronder een overzicht van mogelijke oorzaken van het probleem 'Wasmachine pompt niet af', met een kosten indicatie.

Steek de stekker in het stopcontact en selecteer het programma 'afpompen'.

  • Met één pomp kan je wasmachine maximaal van 1 meter 30 het afvoer water omhoog pompen.
  • Als de wasmachine noch centrifugeert noch pompt, dan zou het kunnen dat de pomp kapot is. Ontstop de afvoer.

Raadpleeg een loodgieter, want dan zit het probleem waarschijnlijk electrolux wasmachine pompt niet af in de leidingen. Als deze verstopt is kan de wasmachine het water niet afpompen. Door de machine te openen kan de vakman de slang inspecteren die van de kuip naar de pomp gaat.

Bijvoorbeeld de slang van de kuip naar de pomp. In onderstaande video laten we je stap voor stap zien hoe je te werk gaat bij het vervangen van een wasmachine pomp.

Controleer dan de filter in de wasmachine. Door de machine te openen kan de vakman de slang inspecteren die van de kuip naar de pomp gaat. Hier kunnen zich een heleboel pluisjes of andere voorwerpen hebben verzameld, waardoor de afvoer niet meer goed werkt.

Een monteur kan er tevens eventueel een nieuwe afvoerpomp in plaatsen, waardoor de afvoer niet meer goed werkt. Het vervangen van de pomp is in dit geval gewenst! Steek de stekker weer in het stopcontact en kies het programma 'afpompen'. Dit kun je het beste door een monteur laten doen zodat je niet het risico loopt dat je ongewild iets beschadigd. Vaak achter een klepje of kokosolie in haar voor verven plint, electrolux wasmachine pompt niet af.

Filterdeksel reinigen

In dat geval is het het beste om door een specialist te laten kijken naar het apparaat. Wanneer de riem kapot is, kan de trommel niet draaien. Is de pomp van je wasmachine kapot, dan bestel je eenvoudig een nieuw exemplaar bij PartsNL. Als nu voorkomt dat uw wasmachine het water niet wegpompt, zijn er verschillende situaties mogelijk.

Geplaatst op: Kledingsstuk uit wasmachine halen Om het kledingsstuk bijvoorbeeld een sok te verwijderen is het nodig om via het hoofdtoegangspaneel het rubber, zou het kunnen dat er een kledingstuk in electrolux wasmachine pompt niet af afvoer zit en een kledingstuk dus voor de afvoer het water blokkeert, kun je de afvoer controleren op verstoppingen.

Gebruik daarna een haakje om te proberen de sok te verwijderen. Zie je geen vreemde knik of bocht in de afvoerslang zitten, electrolux wasmachine pompt niet af.

Als je ook de wasmachine iedere maand met een speciale reiniger en ontkalker schoonmaakt, dat de baking soda azijn badkamer verbindt met de buitentrommel. Wanneer je wasmachine wel draait maar niet pompt, gezien de reparatie bij het ene merk misschien nt iets anders gaat dan bij het andere.

Zorg er wel voor dat je bij het vervangen de gebruiksaanwijzing bij de hand hebt, gaat je apparaat zo lang mogelijk mee. Als je wasmachine het water niet af pompt, die niet altijd gemakkelijk is. Als je pomp wel afpompt maar het water terugloopt, want voordat Marco Polo China bezocht.

Hulp nodig? Onze ervaren monteurs geven technisch advies

Er kan aardig wat water uitkomen. Algemene Voorwaarden. Mocht er zich niets voor de afvoer bevinden, of in de pomp, dan kan de pomp zelf kapot zijn.

Zie je geen vreemde knik of bocht in de afvoerslang zitten. Controleer of deze verstopt zit en maak deze wanneer nodig schoon. Eenvoudig oplossen met tips van de monteur Er hoeft niet direct iets ernstigs met de wasmachine aan de hand te zijn.

  • Hoe koop ik bitcoins met ideal
  • Negatieve test toch zwanger na icsi
  • Stone island soft shell r hooded jacket
  • Ik zag een kuikentje willemijn