Een karretje dat langs de zandweg reed

14.12.2020
265

Een geraniumtijdperk heb ik niet gekend. Nu weet ik dat die voerman dood langs de kant van de weg ligt. Een van de eerste dingen die ik zaterdags met mijn 'Trouw'krant doe: het taalpuzzeltje proberen op te lossen.

In de 5e en 6e klas hebben we dit vaak gezongen en ik voelde me dan altijd verdrietig onbestemd. Blog maken     Inloggen. Ok Privacybeleid. De opgave bracht mij terug naar dat merkwaardig lied uit onze schooljeugdtijd: Een karretje op de zandweg reed. Een wens die in in vervulling ging.

Het hazeleger Van: Bery. Bijvoorbeeld ook Hoe zachtkens glijdt ons bootje Overigens had het versje van J. Nieuws: Rosita Steenbeek in demonstratie tegen Berlusconi. Je moet een zekere leeftijd hebben om bovenstaand lied nog te kennen. Het stond in een groen boekje dat ik kwijt ben geraakt.

Leuk om nu eens de woorden helemaal compleet te lezen. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  • Dan de vierdelige tempoindeling: normaal - iets langzamer - nog langzamer tot je bijna stilstond bij 'ru
  • Een karretje reed langs Berg en Dal; De nacht was donker, de weg was smal, Het paard liep als met vleugels; De sneeuwjacht zweept zijn ogen blind: De voerman houdt de teugels In het refrein moet volgens mij "me vrind" in elke zin worden herhaald dus tweemaal achter elkaar en de hele laatste zin in elk couplet wordt ook tweemaal gezongen.

Liedbundels met teksten voor kinderen

Heije veel te danken aan de levendige melodie, die de tekst voortreffelijk volgde, mede door het ritme, de afwisseling van snel en hoog het paardje en langzaam en laag de voerman. Door deze website te gebruiken accepteert u de cookies zoals beschreven in het cookiebeleid op de privacybeleid-pagina. De voerman die alles aan zijn paard overlaat. Het is nog maar de vraag of de voerman die zo strak de teugels houdt en zijn paard zo opjaagt dat het lijkt te vliegen, die barre tocht door de sneeuwstorm overleeft: Met een smal pad, een paard door sneeuw verblind, maar toch op volle snelheid, lijkt het mij dat er gemakkelijk een ongeluk kan gebeuren.

Vanaf deze maand zijn daar ook de verzamelde dichtwerken van Bilderdijk te vinden, rijmpjes van J.

  • Ik wens je wel thuis me vrind, me vrind!
  • In het begin van de twintigste eeuw verschenen allerlei liedbundels, met liederen voor school, vereniging en gezin. Het meest gekke vind ik nu trouwens, dat Heije boven dit lied zet: 'Vroolijk vertellend'!

Janniezijlstra hotmail. Geplaatst op 15 september en keer bekeken. Waarom zou dat beest onder deze prima condities dan de afgrond zijn ingereden.

Rustig aan, dan breekt het lijntje niet. Dat bestaat uit 3 opgaven met een paar moeilijk woorden en uitdrukkingen?

Poëzie van poezie

Ze bezingen de helden, die een belangri…. Waar mag hij zijn gebleven? Door joke om Nieuwe Forum reactie geplaatst. Bekijk het volledige vrienden overzicht.

Rustig aan, zing dan mee. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Paarden zijn heel schrander. De meest bekende bundel was wel Kun je nog zingen, dan breekt het lijntje niet?

Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een karretje op de zandweg reed

Maar volgens mij is hij toch duidelijk de voerman, die niet mee thuiskomt Al slapend is hij van het karretje afgevallen en op of naast de zandweg neergekomen, waar hij blijft liggen.

Tja, hoe dan ook: Het leven is niet makkelijk. Ik wens je wel thuis me vrind!

Helemaal geweldig. En wat is er dan nog mooier om ook al heel wat gelukkige jaren met een juffrouw getrouwd te zijn!. Ik heb fragmenten maar krijg het niet compleet. Het hazeleger Van: Bery. Liedbundels met teksten voor kinderen Aan het eind van de achttiende en het begin van de negentiende eeuw drong het besef door, dat teksten die gericht waren op kinderen nders moesten zijn dan teksten voor volwassenen!

Helaas vind ik alleen maar dames die dit liedje zingen. Krakend geluid in oor bij liggen zijn voerman hebben afgeschud, een karretje dat langs de zandweg reed. Dan de vierdelige tempoindeling: normaal - iets langzamer - nog langzamer tot je bijna stilstond bij 'ru Maar ook de liederen voor jeugd en gezin hadden zijn belangstelling.

Jan Pieter Heije

Ik hoop dat als zij net zo oud zijn als ik, zij het weer aan hun kleinkinderen doorgeven. Een van de vraagstukjes van vandaag: Wat betekent de uitdrukking 'zijn karretje rijdt op een zandweg'. Foto: Nescio leest Simone de Beauvoir.

Bennekesblogje Van: Benneke. Derde klas lagere school. Het schijnt mij toe een metafoor te zijn over het leven zelf. De tekst zit half in het geheugen, na twee zinnen ga je al over in lalalalalalala.

  • Af en toe klein beetje bloed bij ontlasting
  • Best tapas in amsterdam centrum
  • Huis in frankrijk kopen
  • Brandend maagzuur eerste weken zwangerschap